Vuosikatsaus 2008 ~ Annual review 2008

 

In English

Näin jälkeenpäin tuntuu siltä, että saatiinko me oikeastaan mitään aikaiseksi viime vuonna, mutta itseasiassa hyvinkin paljon. V. 2008 keskityimme pääsääntöisesti norfolkkeihin, koska minulle tuli lainaksi Ruotsista norfolkuros Jiffy Flashpoint ”Elvis”, jonka oli tarkoitus jatkaa matkaa Englantiin Suomen visiitin jälkeen. Elvis on narttuni Tuikun (HH Love On The Run) pentu, sillä se oli Ruotsissa lainassa yhden pentueen ajan Heléne Ericssonin Jiffy-kennelissä. Elvis aloitti näyttelyurakan Turun kv:ssä ja päätti sen Tukholmaan joulukuussa. Elvis kävi Suomessa vuoden 2008 aikana 12 näyttelyssä ja saavutti 7xsert, 7xcacib, 8xROP, 2xVSP, 1xPU2, 1xPU3. Rotujärjestön erikoisnäyttelyihin Elvis ei osallistunut, koska Martin Phillips (kennel Jaeva) ja Andrew Gullick (kennel Merauder) olivat arvostelemassa ja juuri heille Elviksen piti muuttaa Maailman Voittaja -näyttelyn jälkeen. Norjasta Elvis sai sertin ja cacibin sekä NOV-08-tittelin ja Ruotsista sertin vara cacibin kera. Maailman voittajassa Elvis sai erin ja oli avoimen luokan toinen heti Mortin (HH From Me To You) jälkeen. 

Mortti ennätti viime vuonna käydä Suomessa vain neljässä virallisessa näyttelyssä ja rotujärjestön epävirallisessa N&N Showssa sekä Maailman Voittaja-näyttelyssä Ruotsissa. Mortti täytti 2 vuotta 9.4. ja ensimmäinen mahdollisuus valioitua oli Jyväskylän kv huhtikuussa. Siellä Mortti saikin sertin, cacibin, ROP:n ja tuli siis Suomen Muotovalioksi. Myös Lahden kv:ssä tuli ROP + cacib. Päänäyttelyssä Ikaalisissa Mortti oli niin ikään ROP sekä N&N showssa samoin. Mäntän ryhmänäyttelyssä Mortti oli PU2 . Maailman Voittajassa sitten titteli meni hipaisten ohi eli tuloksena oli avoimen luokan voitto ja vara cacib. Maailman Voittaja –näyttelyn jälkeen Mortti lähti vaihto-oppilaaksi Englantiin ja aloitti siellä näyttelyuransa norfolkkien päänäyttelyssä voittaen open-luokan ja saaden vara cc:n. 

Mortin äiti Tuikku esittäytyi viime vuonna kehässä Suomessa vain kerran ja oli silloin Forssan kv:ssä PN3 (vara cacib)  sen äidin  Katin (Rosara Love Me Do At Jaeva) viedessä voiton. Virossa Tuikku matkusti Barbara Komsin mukana ja toi tuliaisina sertin, cacibin ja ropin + voittaja-tittelin.  Kati puolestaan kävi näyttelyissä kolme kertaa ja oli kerran VSP vet häviten perheenjäsenelleen Eddielle (Jaeva Touch of The Dutch) ja kaksi kertaa Kati oli ROP-vet. Eddie oli virallisissa näyttelyissä viisi kertaa ollen niissä kaikissa ROP-vet ja myös N&N showssa tuli tuo ROP-vet tulos. Forssan kv:ssä Eddie oli myös ROP ja se oli myös 3xPU2 viime vuoden aikana. Tytti (HH Be-Pop-A-Lula) astutettiin Elviksellä ja pentuja syntyi neljä, 3 urosta ja 1 narttu. Narttupentu Justiina (HH Little Sister) jäi kotikenneliin ja samoin urospentu Welho (HH. Just Because) jäi Jaanan hoiviin. Tytti ennätti viime vuonna vain Seinäjoen kv-näyttelyyn ja sai siellä erin ollen valioluokan toinen. Welho ennätti v. 2008 kerran pentuluokkaan. Terrierijärjestön päänäyttelyssä Welho oli ROP-pentu ja pääsi myös hienosti finaaliin bis-pentu kisassa.

Kasvateistamme v. 2008 näyttelyissä kävivät Hippy (HH Hippyhippyshake), joka sai rotujärjestön päänäyttelyssä Ikaalisissa ensimmäisen sertinsä ollen PU2. 7-vuotias Jassu (HH Armas) oli viimeksi ollut näyttelyissä v. 2003 ja nyt saimme Jassun mukaan Karjaalle ja tuloksena oli ROP + serti ja FI MVA. Kauniimman sukupuolen edustaja Viivi (HH Holy Touch) aloitti näyttelyuransa toden teolla vasta tänä vuonna. Ensimmäisessä näyttelyssä Tampere kv:ssä tuloksena oli heti hienosti vara sert ja vara cacib. Ensimmäinen serti ja cacib tulivat Lahden kv:ssä, toinen serti + ROP Valkeakoskella kr:ssä ja se viimeinen serti (PN3) Terrierijärjestön päänäyttelyssä. Paljon onnea Viivi & Armas FI MVA –titteleistä. Pentuluokassa esittäytyi myös Elviksen ja sijoitusnarttuni Helmin (HH Helmi-Orvokki) tytär Nana (HH Good Luck Charm), joka mm. voitti pikkupennut kp:n kera rotujärjestömme pentu- ja juniorishowssa. Myös Helmin tytär Lempi (sijoitusnarttuni HH Unelma-Ulla) oli Seinäjoen kv:ssä saaden erin ja ollen luokkansa toinen.

Norfolkvuosi 2008 päättyi siten, että kennel Heilurihännän oli vuoden kasvattaja. Mortti oli vuoden norfolkkilpailussa toisena, Elvis neljäntenä ja Viivi kuudentena. Eddie oli voitoikkain veteraani ja Kati paras narttuveteraani. Kiitos teille kaikille ihanille kasvattieni omistajille, jotka olette pitäneet koirat hienossa kunnossa ja olette tulleet mukaan näyttelyihin. Suurkiitokset myös muille norfolkkien kasvattajille, jotka olette auttaneet monissa asioissa vuoden varrella. Erityiskiitokset Nanille Elviksen esittämisestä sekä Barbaralle Tuikun esittämisestä. 

Flattirintamalla oli selvästi hiljaisempaa. Meillähän ei ole ollut kotona flattipentuja yli kolmeen vuoteen. Noista viimeisistä pennuista v. 2008 näyttelyissä kävivät Luca (HH. Kiss of Gold, Seri  (HH Sweet Kiss) ja sijoituskoirani Doris (HH. Kiss-Kiss). Luca saavutti Suomessa 2xsert, 2xvara sert, 1xVSP sekä sai myös Virossa ja Latviassa sertit. Jälkikokeissa tuli hienosti VOI1 ja VOI2 –tulokset. Seri puolestaan sai 3xsertin ja oli kerran ROP ja 2xVSP. Doris sai 3xserti, 1x vara serti, 2xROP 1xRYP3 ja sekä läpäisi taipparit Barbara Komsin ohjauksessa ja sai FI MVA -tittelin. Koko porukka kävi myös terveystutkimuksissa ja kaikilla todettiin terveet lonkat, kyynärnivelet, polvet sekä silmät. 

Wilman (HH Mayflower) lapsosista Jesper (HH Walkabout) kävi menestyksekkäästi Ruotsin kokeissa saaden sieltä 1xVOI 1 ja  2xVOI 2  noutajien b-kokeessa. Jesper on jo aiemmin saavuttanut FI MVA –arvon ja v. 2008 ei Jesper osallistunutkaan näyttelyihin lainkaan. Alexei (HH Watertiger) sai vara-sertin ja sen veli Micki (HH Wizard Mickey) sai useita PU-sijoituksia. Micki oli mukana myös Maailman Voittaja –näyttelyssä ja kilpaili siellä käyttöluokassa. Olimme tosi ylpeitä, kun Micki sai erin ja sijoittui käyttöluokan kolmoseksi! Aamu (HH Wildflower pyörähti kehässä kerran saaden vara sertin. Sen sijaan Aamulla on ollut mahtava menestys agilityssä, josta tuloksena on tullut 2xsert. Iki-ihana ManU (HH Mystery Man) kävi veteraaniluokassa kaksi kertaa Jyväskylän kv:ssä ja Forssan kv:ssä. Molemmissa näyttelyissä Manu vielä näytti kuinka jalka nousee keveästi kehää kierrettäessä. Manu oli Jyväskylässä VSP sekä  ROP vet ja Forssassa VSP sekä VSP vet. Syksyn tullessa sitten jouduimme jättämään jäähyväiset Manulle, jonka aika oli siirtyä sateenkaarisillalle. Manu oli hieno persoona, jolla on aina paikka sydämessämme. Kiitos Anneli & Pekka Manun hyvästä hoidosta vuosien varrella. Meillä oli monta hauskaa ja menestyksekästä yhteistä retkeä. Myös Sara (HH Jaunty Jewel) 11 v. kävi vielä SNJ:n päänäyttelyssä saaden veteraaneissa erin ja ollen luokkansa kolmas. 

Kotona asustavista koirista Italian ihmeemme Nera & Carla kävivät muutamassa näyttelyssä. Nera (Dakotaspirit Balladinblueforheilurihannan) sai sertin ja 2x vara-sertin. Carla (Dakotaspirit Vado Al Massimo) sai 3xserti ja 3xvara-serti + cacib. Koska Carlalla oli plakkarissa NOU1–tulos, niin siitä tuli myös FI MVA. Saapasmaasta on kenneliimme tullut myös uusi italian ihme eli Royal Silk Love Potion eli Sorella eli lyhyesti Ella. Vanhuksistamme Samba räväytti jättipotin Forssan kv:ssä. Samban näyttelytahti on nykyään melko verkkainen (Samba on 9 v.) eli näyttely per vuosi. Viime vuonna meidän monesti piti mennä näyttelyyn, mutta aina oli muuta kiirettä. Samba näytti Forssassa, että useamminkin voisi näytteyihin mennä, sillä tuloksena oli ROP, ROP vet, RYP1, BIS3 sekä BIS 2 vet. Voi sitä iloa! Tai ainakin me omistajat olimme haljeta ylpeydestä, kun kuvasimme Sambaa ruusupensaan vierellä. 

Yhteisomistuksessa olevista koirista näyttelyuraansa aloitteli Celtair No Comments eli Frida. Frida asuu Mari Koivusen luona ja Mari on myös Fridan personal trainer. Kasvattaja Jenni ja minä vain seuraamme vierestä kuinka homma sujuu. Näyttelyura ainakin lähti hienosti käyntiin jo pentunäyttelyssä, kun tuloksena oli ROP pentu ja RYP3. Ensimmäisessä virallisessa luokassa tuli tulokseksi PN2 ja vara serti.  Seuraava näyttely olikin sitten jo circuit show MV-näyttelyn yhteydessä ja ei ollut riemulla rajaa, kun Marin handlaamana Frida nousi luokassaan kolmanneksi kovassa kisassa.

Ei voi taas muuta todeta, kuin SUURKIITOS!!! On ollut mukavia hetkiä niin näyttelyissä kuin treeneissäkin unohtamatta perinteistä Celtair/Heilurihännän viikonloppua. Barbaralle, Jennille ja Kikalle tuhannesti kiitoksia handlausavusta vuoden aikana.  Tuulalle kiitos kaikesta organisoinnista ja ennen kaikkea siitä, että olet jaksanut patistaa, jotta saisimme nämä nettisivut syntymään. 

Lopuksi vielä muutama sana suomenajokoiristamme Hilusta ja Saagasta. FI DK MVA FI KVA *C.I.B. LV MVA Alapörkän Hilu viettää nykyään eläkepäiviä näyttelyistä ja kokeista. Tosin metsällä se käy säännöllisesti. Isäni on keskittynyt nyt FI MVA Saagan treenaamiseen ja käy sen kanssa kokeissa. Vuoden 2008 tuloksina ajokokeissa 1x1, 2x2, 1x3. FI MVA –arvonhan Saaga sai jo viime vuonna.

Toivotamme kaikille antoisaa kilpailuvuotta 2009!